Hlášení z tábora 13.-19. 8. 2017

Logopedický tábor – Nesměň: 13.-19. 8. 2017

Již pátým rokem jsme letos pořádali logopedický tábor v Nesměni pod záštitou Českobudějovické organizace Zálesák. Své páté narozeniny logopedický tábor oslavil s dětmi v africkém duchu, jelikož byl tento ročník tábora veden motivací – LETÍME DO AFRIKY.

Děti se po příjezdu rázem ocitly v Zambijské rezervaci Kabimba, kde poznávaly africkou kulturu, učily se africké písně a tance s rodilými Afričany, bojovaly s lidoopy a musely projít celou řadou dalších zkoušek, aby na konci tábora byly šamanem titulovány na zkušené africké domorodce. I přes plně nabitý denní program plný her a soutěží byl pro děti připravený i program logopedický. Probíhal 2x denně po 30 minutách v podobě individuálních terapií. Aby děti nemusely ve svých myslích zpět z Kabimbské rezervace do reality, byly logopedické lekce přenášeny za nimi a logopedie tak mohla probíhat bez narušení táborového programu.

Děti si tak díky intenzivním individuálním lekcím neodvezly domů jen výrazné zlepšení artikulace a verbálních dovedností, ale také sešit plný vzpomínek na logopedii v Africe a další krásné dárky.